Доступність посилання

ТОП новини

Казка про серце, таємниці сексу і космічні подарунки


Почнемо з історії із розряду неймовірних технологічних досягнень. Однак ці досягнення реальні, як усі ми з вами. Про це повідомили у новинах британського телеканалу «Скай». Сорокарічному чоловікові замість його повністю розваленого серця імплантували штучний пристрій. Цей апарат здатний перекачувати 9 з половиною літрів крові на хвилину.

Для зовнішньої підтримки тимчасовий серце-пристрій підключили до додатку вагою в 6 кілограмів, упакованого в наплічну сумку. Чоловік міг покинути шпиталь і відправитись додому до родини своєю ходою в очікуванні можливості пересадки донорського справжнього серця.

А от інше відкриття, розписане газетою «Нью-Йорк Таймз». Дослідники університету в місті Аделаїді в Австралії довели, що втрата навіть незначної ваги може відчутно поліпшити сексуальне життя чоловіків, хворих на діабет. Схуднення лише на 5 відсотків ваги може реально підвищити сексуальне бажання, а водночас і позитивно вплинути на деякі незадовільні процеси в області сечової порожнини.

Нова космічна хроніка

І наостанок космічна хроніка. Світовій науці стає дедалі тісніше на Землі. Газета «Вашингтон Пост» зазначає, що програма пілотованого людьми дослідження космосу в Америці тимчасово зупинена. Нині її підмінила програма безпілотних космічних відряджень.

Космічне агентство Сполучених Штатів НАСА розпочало нову програму дослідження секретів найбільшої планети сонячної системи Юпітера. Американські учені знову націлилися вирішити одне із ледве не містичних питань – як постала ця планета.

З цією метою ракета-носій «Атлас-5» повинна вивести на орбіту Юпітера космічну станцію «Джуно». Функції цієї станції будуть підтримуватися енергією сонячних батарей. «Джуно» буде відсилати на Землю інформацію про процеси і на самому Юпітері, і в його атмосфері.

Учених насамперед цікавлять підтвердження припущень про існування ознак біологічного життя на планеті. Вони наполягають на тому, що добуті дані про явища на Юпітері допоможуть зрозуміти ще не розкриті таємниці життя на Землі.

Згідно з планом, космічна станція «Джуно» вийде на орбіту Юпітера через три роки в День Незалежності Сполучених Штатів 4 липня 2016 року. Такий собі космічний подарунок американських учених своїй країні. А може, це подарунок усьому світові, і, нарешті, ми скоро довідаємось, звідки ми усі родом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG