Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина продовжує удари по курдських бойовиках в Іраку


Військо Туреччини повідомило в суботу, що його бойові літаки здійснили удари по приблизно 20 об’єктах курдських бойовиків на півночі Іраку. За цим повідомленням, повітряні удари, здійснені в п’ятницю, також супроводжувалися артилерійським обстрілом.

Це був уже третій поспіль день бойових дій Туреччини в гірських районах півночі Іраку проти курдських повстанців, які використовують тамтешні бази для підготовки своїх нападів у Туреччині.

Такі самі повітряні удари за підтримки артилерії Туреччина здійснила в регіоні й двома попередніми днями.

Анкара почала цей останній наступ у середу після вбивства поблизу іракського кордону внаслідок нападу повстанців восьми її військових і місцевого сільського ополченця.

Бойовики екстремістського курдського угруповання «Робітнича партія Курдистану», відомого за курдським скороченням PKK, останнім часом значно посилили свою активність у Туреччині, вбивши від липня близько 40 турецьких військових.

Це угруповання, заборонене в Туреччині і визнане за терористичне низкою країн і міжнародних організацій, із 1978 року веде криваву кампанію за самостійність чи принаймні широку автономію для турецьких курдів на південному сході Туреччини на марксистсько-ленінських засадах. За цей час унаслідок їхньої боротьби загинули, як вважають, понад 40 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG