Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль «шкодує» через загибель єгипетських прикордонників


Міністр оборони Ізраїлю Егуд Барак заявив у суботу, що його країна «шкодує» через загибель п’яти працівників єгипетських силових структур, які загинули в четвер у перестрілках на кордоні, коли ізраїльські війська переслідували бойовиків після здійсненого ними нападу.

За словами міністра, він наказав здійснити розслідування, а обставини інциденту будуть вивчені спільно з армією Єгипту.

Раніше в суботу Єгипет заявив, що відкликає свого посла з Ізраїлю через цей інцидент. Як мовиться в заяві, єгипетський уряд вважає Ізраїль «політично і юридично відповідальним» за смерть п’ятьох єгиптян, а сам цей інцидент вважає за порушення мирної угоди 1979 року між двома державами. Відтак посла Єгипту в Ізраїлі відкликають, доки Єгипет не отримає результатів ізраїльського розслідування цього інциденту і офіційних вибачень, заявив уряд Єгипту.

Напередодні сотні єгиптян протестували з цього приводу перед будівлею посольства Ізраїлю в Каїрі.

П’ятеро працівників єгипетських силових структур були вбиті в четвер у перестрілках на кордоні з Ізраїлем, коли ізраїльські силовики переслідували палестинських бойовиків, які здійснили раніше того дня на півдні Ізраїлю неподалік кордону низку нападів із жертвами. Наразі існують вельми суперечливі повідомлення про те, за яких саме обставин загинули єгиптяни.
XS
SM
MD
LG