Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачення проти Стросс-Кана можуть зняти – газета


Колишній голова Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан може бути звільнений уже наступного тижня, пише в неділю американський щоденник The New York Post. За даними газети, прокурори готуються відхилити звинувачення в сексуальних зловживаннях, які висунула проти нього покоївка нью-йоркського готелю.

Як пише газета з посиланням на джерела, наближені до прокуратури, там дійшли висновку, що звинувачення не можна буде довести так, щоб їх не вдалося поставити під сумнів, і проситимуть суддю відхилити їх на слуханні в вівторок.

Тим часом покоївка Нафіссату Діалло, яка стверджувала, що банкір змушував її до сексу і намагався зґвалтувати її 14 травня, викликана до прокуратури на понеділок.

У прокуратурі, яка розглядає справу, не стали коментувати це повідомлення, коли до неї звернулося Агентство «Франс-Прес».

Стросс-Кан, який через ці звинувачення був змушений подати в відставку з посади директора-розпорядника МВФ після свого арешту, не визнає себе винним. Нині він перебуває на волі, але під зобов’язання з’являтися до суду і без права виїзду зі США.

Покоївка тим часом порушила проти нього цивільну справу, вимагаючи відшкодування моральної шкоди.

Проти Стросс-Кана також почате слідство в його рідній Франції, де його теж звинуватили в спробі зґвалтування.
XS
SM
MD
LG