Доступність посилання

ТОП новини

ООН розслідує насильство в Сирії


Організація об’єднаних націй вирішила у вівторок почати нове розслідування подій у Сирії – надмірного застосування сили і вбивств антиурядових демонстрантів режимом президента Башара аль-Асада, який потрапив у міжнародну ізоляцію.

Подолавши опір кількох країн, включно з Росією, Китаєм та Кубою, Рада ООН з прав людини погодила до завершення дводенного надзвичайного засідання в Женеві створення міжнародної комісії з розслідування можливих злочинів проти людяності.

Представниця США в ООН Ейлін Чамберлейн Донаг’ю розмовляє з послом Єгипту Гішамом Бадром перед початком надзвичайного засідання в Женеві 22 серпня 2011 року
«Ми не будемо мовчки стояти осторонь, коли невинне цивільне населення і мирних демонстрантів пускають на забій сили безпеки. Ми працюємо над тим, щоб посилити тиск на сірійську владу та домогтися припинення насильства», – цитує агентство «Ройтерз» представницю США Ейлін Чамберлейн Донаг’ю.

Верховний представник ООН з прав людини Наві Піллей напередодні заявила, що за п’ять місяців конфлікту в Сирії загинули понад 2 200 осіб.

Рада ООН з прав людини, до якої входять 47 держав, ухвалила резолюцію щодо Сирії 33 голосами «за». Документ засудили і проголосували проти нього Росія, Китай, Куба та Еквадор, які вважають, що резолюція призведе до подальшої дестабілізації в Сирії.

Минулого тижня фахівці ООН представили доповідь, в якій задокументовані випадки вбивств, зникнення людей і тортур у Сирії, які можуть бути визнані злочинами проти людяності.

До нової комісії з розслідування подій у Сирії мають увійти кілька незалежних експертів, а висновків комісії очікують до кінця листопада.
XS
SM
MD
LG