Доступність посилання

ТОП новини

День Незалежності у Києві




У Києві біля пам’ятника Тарасу Шевченку розпочався мітинг опозиції з нагоди 20-річчя Незалежності України.

Суттєво різняться дані про кількість учасників акції. Як повідомили УНІАН у прес-службі ВО «Батьківщина», зібралося більш як 10 тисяч людей. Натомість Центр зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві нарахував не більш як 1,5 тисячі осіб.

На прилеглих до парку вулицях знаходяться кілька десятків автобусів з працівниками спецпідрозділу міліції «Беркут».

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинова повідомив, що зранку міліція оточила по периметру весь парк Шевченка і перешкоджала проходу людей.

Міліція заблокувала машини, які перевозили техніку для проведення мітингу. У зв’язку з цим мітинг розпочався із невеликим запізненням.

Турчинов зазначив, що після мітингу біля пам’ятника Шевченку люди пройдуть святковою ходою центром Києва, попри рішення суду. «Бути громадянами нам не можуть заборонити», – наголосив він.

У вівторок увечері Київський окружний адміністративний суд заборонив опозиційним партіям проводити акції 24 серпня на центральних вулицях столиці, які призначені для офіційного відзначення.
Опозиція побилася з «Беркутом»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Міліція не пускає АвтоМайдан до Києва

Міліція обмежила рух проспектом Перемоги і не пропускає до центру Києва близько 100 автомобілів учасників акції АвтоМайдан, які прямували на мітинг опозиції.

Працівники ДАІ кажуть, що не пропустять автоколону у зв’язку з тим, що учасники начебто не подавали заявку на проведення акції. При цьому через дії співробітників ДАІ на проспекті Перемоги утворився багатокілометровий затор, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Зараз група опозиційних народних депутатів вирушила на проспект Перемоги, щоб допомогти учасникам АвтоМайдану дістатися центру міста.

На участь в АвтоМайдані зголосилися 260 автомобілів. Його організатором виступила Всеукраїнська громадянська акція «Вперед».

СБУ знову затримала імовірних терористів

Служба безпеки України знову затримала шістьох підозрюваних в організації теракту на День Незалежності. Про це повідомляє інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на адвоката В’ячеслава Мартинюка.

Захисник розповів, що затриманих повезли до Київського обласного управління СБУ.

22 серпня співробітники СБУ у Василькові Київської області затримали трьох людей, які 24 серпня нібито планували здійснити вибух у Києві або передмісті. Уранці 23 серпня імовірних терористів відпустили.

У Києві зробили найбільшу у світі світлину людей у вишиванках

З нагоди 20-річчя незалежності України в Києві зробили найбільшу у світі світлину людей у вишиванках – «Вишивану громаду». Це відбулося у рамках традиційного Параду вишиванок на Європейській площі столиці. На фотографії зображено більш як двісті людей, серед яких – не лише українці, а й іноземці. Чимало родин прийшли з маленькими дітьми.

Автори ідеї – фотохудожник Ігор Гайдай, організатор Міжнародного фестивалю «Країна мрій», музикант Олег Скрипка та активісти Громадського об’єднання «Столичні ініціативи».

Як відзначив Олег Скрипка, «той факт, що українська громада сьогодні сама зорганізувалась і прийшла на парад вишиванок, – це велике досягнення. Ми тут не бачимо жодного політичного прапора, це справді люди, які мають патріотичну думку».

Як повідомив Скрипка, нині у рамках параду вишиванок також відбудеться музичне дійство на Співочому полі, де лунатимуть українські народні патріотичні пісні.
Парад вишиванок
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Янукович помолився за процвітання України

На Володимирській гірці у Києві відбулось урочисте зібрання «Благословенна і єдина Україна». У ньому взяли участь Президент Віктор Янукович, Прем’єр-міністр Микола Азаров, Голова Верховної Ради Володимир Литвин та інші високопосадовці країни, ієрархи церков.

«Святкуючи 20-у річницю незалежності України, ми молимось за її процвітання, за щастя і добробут громадян», – сказав Віктор Янукович.

«Краще майбутнє для нашої країни та її громадян мусимо будувати самі, спільними зусиллями, заради блага нині сущих і прийдешніх поколінь. Ми маємо сумлінно працювати, бути чесними перед собою, суспільством і Господом Богом», – резюмував Президент України.

Захід завершила «Молитва за Україну» у виконанні капели імені Ревуцького.

Державний секретар США привітала Україну з ювілеєм

Державний секретар США Гілларі Клінтон привітала Україну з ювілеєм кажучи, що «двадцять років тому Україна вийшла з тіні Радянського Союзу і позначила новий шлях до демократії та свободи».

Клінтон наголосила на потребі дотримання демократичних норм.

«Підтримка та збереження демократії ніколи не бувають легкими. Є перешкоди на цьому шляху, але народ України чітко усвідомлює своє прагнення до розбудови демократичної системи і свободи», – відзначила Клінтон в своїй заяві.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG