Доступність посилання

ТОП новини

На Україну чекають великі земельні торги (огляд преси)


Київ – Віктор Янукович регулярно говорить про те, що Україна прямує до Євросоюзу, а останнім часом став заявляти про це особливо часто і гучно. Однак, як зауважує політичний оглядач газети «Сегодня», головне для Києва не мета, а сам рух. Адже говорити про намір йти до Євросоюзу зручно. Це те ж саме, що й рух Радянського Союзу до комунізму – мета заманлива і недосяжна. Банкова може цими намірами лякати Кремль, який усвідомлює, що без союзної України великої Росії ніколи не буде. І цими ж намірами можна дати зрозуміти й самому Євросоюзу, що не варто надто непокоїтись щодо арешту Тимошенко, а то ми, мовляв, змінимо курс. Про це йдеться в статті «Світле майбутнє Євросоюзу».

Президент Віктор Янукович у своєму виступі до Дня Незалежності сказав, що через сварки Україна може втратити державність. Слова глави держави про необхідність об’єднання експерт «Газети по-українськи» зрозумів так, що Президент вважає опозицію зайвою і що влада посилає відверті та приховані повідомлення, що опозиція – це зло. Загалом же, на думку експерта, виступ Президента – звичайнісінька риторика пострадянських політиків. У них слова живуть окремо від дій. Потяг влади до мішури та пустих слів є демонстрацією того, що вона не знає, куди вести цю країну, зазначає оглядач «Газети по-українськи».

На Україну чекають великі торги, насамперед, земельні. І, за прогнозами експертів газети «День», розпочнуться вони із найпривабливіших аграрних регіонів. Київська область – одна з найперших у цьому списку. І хоч де-юре продавати землі сільгосппризначення сьогодні заборонено, проте право власності на чималу кількість ділянок на Київщині викликає багато запитань. Як вирішується земельна дилема в Київському регіоні інформується в матеріалі «Третина виданих 2009 року на Київщині земельних актів – фальшивка...»

Газета «Україна молода» нагадує, що завтра ювілейна дата Івана Франка – 155-річчя з дня народження. Як кожну визначну особистість, яку підняли на п’єдестал у радянські часи, автора рядків про Каменяра і Вічного революціонера спочатку ідеалізували, заганяючи у рамки боротьби за ідеї соціалізму. Втім, як переконує видання, феномен «мужицького сина» з Нагуєвичів багатогранніший і колоритніший. Стаття називається «Трагедії Франка».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG