Доступність посилання

ТОП новини

Авіація коаліції бомбардує Сирт – батьківщину Каддафі


Лівія, повстанці
У Лівії авіація міжнародної коаліції завдає ударів по об’єктах в Сирті – рідному місті Муаммара Каддафі. Авіація фактично підтримує операцію повстанців, які намагаються зайняти місто, зламавши опір військ Каддафі.

Бої ведуться і за місто Зувара, що на заході країни. Місто розташоване на шляху з Тріполі до останнього прикордонного переходу з Тунісом, який контролюють прихильники Каддафі і через який він може втекти.

Неподалік Зувари ще є інші опорні пункти сил Каддафі: Зелтен (Залтан) на заході, Аль-Джаміль на півдні і Аль-Аджейлат на південному заході.

У столиці Лівії Тріполі повстанці намагаються придушити останні вогнища опору сил Каддафі. Місце перебування його самого залишається невідомим.

За піймання Каддафі, живого чи мертвого, на початку тижня оголосили винагороду розміром майже в 1 мільйон 700 тисяч доларів.

Повстанська Національна перехідна рада почала переїзд до Тріполі з колишньої штаб-квартири в Бенгазі. Західні новинні агенції повідомляють, що половина керівного складу повстанців уже досягла столиці.

Алі ат-Таргуні, який є міністром фінансів в уряді повстанців, а також відповідальним за нафтові питання, назвав сьогоднішні події «історичним моментом».
XS
SM
MD
LG