Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжує розгляд справ Луценка, Тимошенко та учасників Податкового майдану


Сьогодні у Печерському суді Києва продовжиться розгляд кримінальних справ щодо опозиціонерів Юрія Луценка та Юлії Тимошенко.

Суд щодо колишнього прем’єр-міністра закінчив вивчення матеріалів справи. На минулому засіданні суддя Родіон Кірєєв вже втринадцяте відмовив Тимошенко змінити запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд.

Тим часом Юлія Тимошенко продовжує просити про медичний огляд лікарем, якому вона довіряє. В суботу колишній прем’єр вкотре відмовилась від обстеження медкомісією, яку до неї направили в СІЗО, хоча, як повідомила Державна пенітенціарна служба, до складу комісії входили довірений лікар і медсестра Тимошенко.

У БЮТ зауважують, що працівники пенітенціарної служби недостатньо компетентні, щоб оцінювати стан здоров’я затриманої. Раніше у пенітенціарній службі заявили, що те, що стан здоров’я Тимошенко задовільний і не змінився від попереднього огляду, встановлено комісійно.

На суді щодо Юрія Луценка сьогодні почнуть допитувати свідків. Журналістам дозволили бути присутніми у залі суду.

Сьогодні також відбудеться суд над активістами всеукраїнського протесту «Податковий Майдан». Офіційно їх звинувачують у пошкодженні тротуарної плитки під час акції протесту проти запровадження Податкового кодексу.
XS
SM
MD
LG