Доступність посилання

ТОП новини

Китайський магнат хоче купити частину Ісландії


За даними ділового видання Financial Times, китайський магнат Хуан Нубо намагається придбати велику ділянку землі в Ісландії для реалізації туристичного проекту вартістю у 100 мільйонів доларів.

За даними Financial Times, китайський інвестор та колишній чиновник Хуан Нубо вже домовився з приватними землевласниками про придбання ісландської території площею у 300 квадратних кілометрів; загальна площа території Ісландії – 103 тисячі квадратних кілометрів. Угоду мають затвердити на рівні уряду, якому належить частина землі.

У 2010 році Хуан Нубо потрапив до переліку найбагатших людей Китаю за версією журналу Forbes із капіталом у 890 мільйонів доларів.

Намір китайця вже викликав побоювання, що Китай таким чином намагається утвердитися у Північноатлантичному регіоні.

Ісландія стала однією з тих країн, які найбільше постраждали через фінансову кризу у 2008 році. Financial Times пише, що оскільки країна має дуже важливе розташування між Європою та Північною Америкою, і країни Азії вже розглядають її як один із потенційних центрів судноплавства у зв’язку з кліматичними змінами, які призводять до потепління в арктичних водах.
XS
SM
MD
LG