Доступність посилання

ТОП новини

Українці можуть лишитися взимку без м’яса і молока (огляд преси)


Восени м'ясо, сир і молоко подорожчають на 15-20%, а от овочі та крупи можуть ненадовго подешевшати, пише газета «Известия в Украине». Через ускладнення отримання державних дотацій селянам невигідно тримати худобу, тож цього року більшість із них скорочуватиме поголів’я. Ціна на м'ясо, за прогнозом газети, спочатку стабілізується, а потім почне зростати. Крім того, експерти радять робити запаси картоплі. За їхніми словами, в Україні – брак овочесховищ, тому цьогорічний урожай взимку може згнити. Про це читайте у статті «Дієта без котлети».

Нові підручники з історії для одинадцятикласників презентували у Києві, розповідає газета «Сегодня». Авторський колектив намагався «згладити гострі кути» історії ХХ століття: поряд із Другою світовою у тексті знову з’являється Велика Вітчизняна війна, однак у розділах, пов’язаних із УПА, розповідається про те, що серед представників інших націй, які воювали на боці Вермахту, українці поступалися за кількістю росіянам. Більше про це – у газеті «Сегодня».

Внаслідок вибуху у системі газопостачання Ужгород та прилеглий до міста район на два дні залишився без газу, а деякі райони обласного центру – без світла і води, пишуть «Факти и комментарии». Через відімкнення від електромережі системи очисних споруд у річку Уж потрапило близько 300 кубометрів нечистот. За прогнозами експертів, ужгородці залишаться без газопостачання ще мінімум на дві доби, а відновлювальні роботи можуть тривати і довше.

Українському Президентові Вікторові Януковичу знову дошкуляють вінки, зазначає «Україна молода». На 10 діб ув’язнили пенсіонерку, що на День незалежності обрізала стрічку на президентському вінку, відітнувши від неї шматок із прізвищем глави держави. Решту затриманих на День незалежності відпустили після того, як ті «щиро покаялись» у своїх вчинках, а от пенсіонерці інкримінували ще й нецензурну лайку. Про це читайте у матеріалі «І знову вінок проти Януковича».
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG