Доступність посилання

ТОП новини

У Венеції стартував 68-й Венеційський кінофестиваль


На острові Лідо у Венеції відкрився 68-й Венеційський кінофестиваль світовою прем’єрою політичної драми «Березневі іди» американського актора і режисера Джорджа Клуні.

Від 31 серпня для гостей фестивалю розстелена червона килимова доріжка, і до 10 вересня вона буде символом кінофестивалю, який обіцяє показати не тільки довгоочікувані прем’єри, але і знаменитостей першої величини.

До списку відомих гостей, яких очікують побачити цього року в Венеції, потрапили вже згаданий Джордж Клуні, Колін Ферт, Кіра Найтлі, Меттью МакКонагі, Кейт Вінслет, Метт Деймон, Джуд Лоу, Ґвінет Пелтроу і Мадонна, яка цього разу виступає як кінорежисер.

Серед найбільш очікуваних фільмів, які стали відомими ще до відкриття фестивалю, – такі картини, як «Шпигуне, вийди геть!» шведського режисера Томаса Альфредсона, «Грозовий перевал» Андреа Арнольда за однойменним романом Емілі Бронте, «Небезпечний метод» канадця Дейвіда Кроненберґа, «Різанина» відомого режисера польського походження Романа Поланскі, який об’єднав на знімальному майданчику зусилля Кейт Вінслет, Джоді Фостер та Крістофа Вальца, і «Фауст» російського режисера Олександра Сокурова, знятий за допомогою німецьких продюсерів.

Україна в цьому році представлена українсько-французькою драмою «Земля забуття», в якій головну роль зіграла французька актриса і модель українського походження Ольга Куриленко.
XS
SM
MD
LG