Доступність посилання

ТОП новини

Син Каддафі: боротьба триває


Син скиненого лідера Лівії Муаммара аль-Каддафі Сейф-аль-Іслам заявив у переданому в середу аудіозапису, що він далі перебуває в столиці країни Тріполі і що боротьба вірних владі Каддафі сил проти повстанців не припиняється.

За його словами, які вийшли в ефір на приватному телеканалі «Ар-Раї» з сирійського Дамаска, «спротив триває, і перемога вже близька».

Він також застеріг від наступу на місто Сірт, батьківщину його батька, заявивши, що там перебувають і готові до бою 20 тисяч бійців.

Раніше в середу тисячі лівійців зібралися в Тріполі на площі в центрі міста, прозваній площею Мучеників, на святкування одного з найбільших свят в ісламі Ід-аль-Фітр, або свята розговіння після закінчення священного місяця посту і молитов Рамадану, і одночасно на святкування того, що режим Каддафі по суті скинений.

Лівійські повстанці заявляють, що контролюють уже більшу частину країни, але речник колишньої влади Каддафі Муса Ібрагім відкинув їхній ультиматум здатися до кінця свята, тобто до суботи, який повстанці раніше дали прихильникам Каддафі в Сірті й кількох інших містах, погрожуючи інакше перейти до рішучих воєнних дій.

Місце перебування самого Муаммара аль-Каддафі далі не відоме.
XS
SM
MD
LG