Доступність посилання

ТОП новини

Україна підписала з Shell угоду на 800 мільйонів доларів


Державна компанія «Укргазвидобування» та багатонаціональна нафтогазова компанія Shell підписали договір про спільну діяльність щодо спільного пошуку та видобутку вуглеводнів у Дніпровсько-Донецькому басейні.

Керівники компаній підписали договір у присутності міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Бойка і головного управляючого директора корпорації Shell Петера Возера.

Як зазначив після підписання договору Юрій Бойко, загальний обсяг інвестицій Shell за договором становитиме 800 мільйонів доларів. Зокрема, на початковому етапі геологорозвідки очікуються інвестиції Shell на рівні 200 мільйонів доларів, а на подальших етапах геологорозвідувальних і пошукових робіт очікувана сума інвестицій Shell становитиме ще до 600 мільйонів доларів.

Договір підписали на основі угоди 2006 року. Мета оновленого договору про спільну діяльність – пошук та видобуток вуглеводнів на ліцензійних ділянках спільної діяльності.

Частки Shell та «Укргазвидобування» згідно з оновленим договором про спільну діяльність й надалі становитимуть 50% кожна.

Буріння першої пошукової свердловини в рамках проекту розпочнеться наприкінці 2012 року.
XS
SM
MD
LG