Доступність посилання

ТОП новини

Євробачення просить Азербайджан спростити в’їзд до країни


Прага – Чи зможе Баку гідно прийняти популярний європейський пісенний конкурс? Менеджмент Євробачення просить Азербайджан спростити візовий режим напередодні конкурсу, який має відбутися в Баку наступного року.

Представники керівного органу Євробачення вперше зібралися у Баку цього тижня для підготовки конкурсу. Організатори попросили азербайджанську владу спростити візові процедури. Про це розповів Радіо Свобода виконавчий продюсер Євробачення Йон Ола Санн.

«Для нас дуже важливо, щоб під час Євробачення люди могли приїхати в Азербайджан – учасники, делегації, журналісти могли працювати вільно», – каже Йон Ола Санн.

У жовтні минулого року Азербайджан посилив візові обмеження для іноземців. До того можна було отримати візи прямо в аеропорту в Баку.

Азербайджан прийматиме 57-й пісенний конкурс після того, як цьогорічне змагання у Німеччині виграв азербайджанський дует Елл і Ніккі.

«Євробачення не є конкурсом президентів»

Відразу після щасливої новини в Баку випустили з-за ґрат журналіста Ейнуллу Фатулаєва. Чи стежать організатори Євробачення за подіями в Азербайджані, такими, як ця? Виконавчий продюсер конкурсу Йон Ола Санн на це відповів: «Європейський союз мовників – недержавна організація. Але ми медійна організація. Ми завжди будемо виступати на захист наших членів, щоб вони мали свободу. Пісенний конкурс Євробачення неполітичний. Але якщо він зможе допомогти покращити щось в азербайджанському суспільстві, я буду щасливий».

Чи проведуть конкурс у Білорусі, яка має складні відносини з Європою? Так, якщо виграють білоруські співаки, наголосив Йон Ола Санн, додавши, що Євробачення не є конкурсом президентів. А дитяче Євробачення вже проводили в Мінську минулого року.

Де саме прийматиме гостей Азербайджан навесні, поки не відомо. Наразі обговорюють кілька можливих варіантів. Продюсер Євробачення у коментарі Радіо Свобода наголосив, що стадіон, який будує азербайджанський уряд, це його власна ініціатива.

Фінал «Євробачення-2012» мають провести в Баку 26 травня. До участі вже зголосилися близько 40 держав, включно з Україною.

Матеріал підготувала Мар’яна Драч за матеріалами Азербайджанської редакції Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG