Доступність посилання

ТОП новини

Речник Путіна: зміна газових угод – тільки через злиття «Нафтогазу» з «Газпромом»


Перегляд українсько-російських газових угод, про який згадувала раніше в п’ятницю українська сторона, «може супроводжуватися лише реалізацією ініціативи щодо злиття «Нафтогазу» й «Газпрому», про що вже заявляла російська компанія», – сказав прес-секретар прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна Дмитро Песков.

Росія не може втручатися в плани України щодо реформування форми існування або юридичного статусу будь-якої української компанії, зокрема, й «Нафтогазу», але лише доти, доки ця реорганізація не зачіпатиме міжнародних зобов’язань України, в цьому разі зобов’язань, обумовлених чинними газовими угодами, сказав Песков російському агентству «Інтерфакс».

При цьому в Москві виходять із того, що в разі будь-якої реорганізації «Нафтогазу України», про яку теж говорили в п’ятницю в Києві, юридичної або іншого характеру, в цій компанії повинен залишитися правонаступник, якому мають передати права та обов’язки за чинними міжнародними угодами, додав він.

За словами Пескова, на вечір п’ятниці в уряді Росії ще не отримали листа українських колег, у якому, як повідомляв раніше Прем’єр-міністр України Микола Азаров, міститься звернення про проведення переговорів щодо газових питань.

Раніше в п’ятницю речник Азарова наголошував, що Україна не обговорювала і не обговорює питання про злиття «Нафтогазу» і «Газпрому» і що реструктуризація «Нафтогазу» – це внутрішня справа України.

Так він відповів на слова голови правління «Газпрому» Олексія Міллера, що той бачить можливою ліквідацію «Нафтогазу» лише шляхом злиття з російським газовим монополістом.

Ці слова стали реакцією на заяву Прем’єр-міністра України, що «Нафтогаз» припинить існування після реорганізації, і це, серед іншого, стане приводом для перегляду чинних газових контрактів із «Газпромом».
XS
SM
MD
LG