Доступність посилання

ТОП новини

Реорганізація «Нафтогазу» не є підставою для перегляду контракту – «Газпром»


У разі реорганізації НАК «Нафтогаз України», згідно з чинними контрактами, має бути забезпечений правонаступник, і це не є підставою для їхнього перегляду, заявив офіційний представник ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов.

Зокрема, він підкреслив, що питання, пов’язані з можливою реорганізацією НАК «Нафтогаз України», чітко і ясно прописані в чинних контрактах із «Газпромом».

Він підкреслив, що тверде зобов’язання української сторони – забезпечити правонаступність у будь-якому разі.

«Абсолютно ніяких підстав для перегляду чинних договорів у разі внутрішньої реорганізації НАК «Нафтогаз України» немає і не може бути. Все це дуже добре відомо на Україні», – підкреслив Купріянов.

Раніше у п’ятницю Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що запланована урядом реструктуризація «Нафтогазу України» призведе до перегляду підписаних ним газових угод з «Газпромом».

«Нафтогаз України» як суб’єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей діятимуть на цьому ринку абсолютно інші нові компанії», – сказав прем’єр журналістам.

Азаров повідомив, що наразі в уряді працюють над структурою «Нафтогазу».
XS
SM
MD
LG