Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: ЦРУ співпрацювало зі спецслужбами Каддафі


Спецслужби лівійського режиму Муаммара Каддафі і розвідки США та Великої Британії останніми роками співпрацювали, стверджує міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch.

За повідомленнями, документи, які має ця організація в своєму розпорядженні, включають листування між главами ЦРУ і МІ-6 із шефом лівійської розвідки Муссою Куссою. Секретні теки були виявлені в Тріполі в приміщенні лівійської розвідки після втечі Каддафі.

Кусса покинув Лівію невдовзі після початку повстання проти Каддафі. Правозахисники звинуватили його в причетності до порушень прав людини.

Як передає Associated Press, представник ЦРУ Дженіфер Янґблад, відмовившись коментувати інформацію Human Rights Watch, відзначила, що контакти з закордонними урядами заради забезпечення безпеки США «не повинні викликати здивування».

Лівія за влади Каддафі після звинувачень у міжнародному тероризмі й намаганні створити зброю масового знищення і років перебування під санкціями ООН у 2003–2010 роках значно поліпшила відносини з Заходом, які зіпсували тільки дії Каддафі проти повстанців та їхніх цивільних прихильників на початку 2011 року.
XS
SM
MD
LG