Доступність посилання

ТОП новини

Вийшло перше видання про українських миротворців


Міністерство оборони презентувало в Дніпропетровську перше тематичне видання «України миротворці» про участь українських військовослужбовців у миротворчих операціях по всьому світові. Про це Радіо Свобода повідомили в Регіональному медіа-центрі Міноборони України, за ініціативи якого відбулася презентація.

Керівник Регіонального медіа-центру Міноборони підполковник Олександр Колесник зазначив, що презентація журналу «України миротворці» є знаковою подією.

«Символічно, що цей захід відбувається у Дніпропетровську, адже саме на Дніпропетровщині, у селищі Гвардійське, був сформований 240-й окремий спеціальний батальйон, на базі якого проходили підготовку перші миротворці незалежної України, які згодом пройшли «бойове хрещення» на території колишньої Югославії під прапором ООН», – сказав Олександр Колесник.

За словами офіцера, у виданні у популярній формі, з використанням фотографій військових журналістів розказується про історію участі Збройних Сил України у миротворчих операціях, хронологію розвитку військових конфліктів, основні засоби, які використовувалися у «гарячих» точках.

Профінансувало видання частково військове відомство, а частково – ті, хто сам брав участь у миротворчих операціях.

Загалом видання спрямоване на молодь, яка цікавиться сучасною історією держави. Його передадуть у дарунок навчальним закладам і бібліотекам по всій Україні.

За даними Міноборони, участь України у миротворчих операціях розпочалась у 1992 році. Відтоді 37 тисяч військовослужбовців Збройних Сил взяли участь у міжнародних миротворчих операціях, 50 із них – загинули.
XS
SM
MD
LG