Доступність посилання

ТОП новини

Оприлюднені імена загиблих у Росії легіонерів «Локомотиву»


Команда «Локомотив» на груповому фото 21 серпня 2011 року.
Окрім російських гравців, у хокейній команді «Локомотив» із російського Ярославля, яка цілим складом летіла на гру до Мінська з місцевим «Динамо», було 11 іноземних легіонерів.

Серед них – громадяни Білорусі (Руслан Салей, Сергій Остапчук), Латвії (Карліс Скрастіньш), Словаччини (Павол Демітра), Чехії (Йозеф Вашічек, Ян Марек, Карел Рахунек), Німеччини і Швеції (Стефан Лів).

Прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров повідомив, що серед загиблих у катастрофі під Ярославлем були і троє громадян України.

«Ми прізвищ зараз не називаємо, ми ще очікуємо списки. Але підтверджена загибель трьох громадян України. Це люди, які були на борту літака і які є громадянами України. Деталі будуть уточнюватися», – повідомив Дикусаров Радіо Свобода.

УНІАН посилається на джерело в Посольстві України в Москві, яке повідомлило, що всі троє українських гравців хокейної ярославської команди «Локомотив»: кияни Віталій Анікєєнко і Данило Собченко, а також харків’янин Олександр В’юхін – мали паспорти як України, так і Російської Федерації.

Серед тренерів команди – громадяни Канади (Бред МакКрімон) і Фінляндії (Йорма Валтонен).

За словами речника команди, Володимира Малькова, на гру з мінським «Динамо», яка мала відбутися у четвер, летіла вся команда: «Літак о 16-й годині відправлявся на гру до Мінська. У літаку був увесь склад – 37 осіб. Весь склад».

Загинули у катастрофі 43 особи. Тіла 35 вже опізнані.

Двох людей, які вижили, доправили до ярославської лікарні імені Соловйова.

Команда «Локомотив» (Ярославль) була заснована в 1959 році. Чемпіон Росії 1997, 2002 і 2003 років. Срібний призер 2008 і 2009 років. Бронзовий призер 1998, 1999, 2005 і 2011 років.
XS
SM
MD
LG