Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: троє громадян України загинули в авіакатастрофі в Росії


Рятувальники витягають із річки Туношонки, притоки Волги поблизу Ярославля, тіла загиблих, 7 вересня 2011 року
Рятувальники витягають із річки Туношонки, притоки Волги поблизу Ярославля, тіла загиблих, 7 вересня 2011 року
Троє громадян України загинули в авіакатастрофі літака Як-42 біля російського Ярославля, повідомив Радіо Свобода прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

«Ми прізвищ зараз не називаємо, ми ще очікуємо списки. Але підтверджена загибель трьох громадян України. Це люди, які були на борту літака і які є громадянами України. Деталі будуть уточнюватися», – повідомив Дикусаров Радіо Свобода в середу увечері.

Агентство УНІАН посилається на джерело в посольстві України в Москві, яке повідомило, що всі троє українських гравців хокейної російської ярославської команди «Локомотив»: кияни Віталій Анікєєнко і Данило Собченко, а також харків’янин Олександр В’юхін – мали паспорти як України, так і Росії.

За його словами, вони вилітали з Ярославля з паспортами Росії, проте, незважаючи на це, посольство вважає їх громадянами України.

На борту літака Як-42 перебували 45 осіб: 37 пасажирів і 8 членів екіпажу. Серед них було 11 іноземців, повідомляє регіональне управління МНС Росії в Ярославській області.

В управлінні уточнили, що серед хокеїстів клубу «Локомотив», які перебували на борту, було також троє громадян Чехії (усі троє чемпіони світу), а також один громадянин Німеччини та Росії, громадяни Словаччини, Швеції, Канади, Латвії та Білорусі.

За словами речника команди Володимира Малькова, на гру з мінським «Динамо», яка мала відбутися у четвер, летіла вся команда. «Літак о 16-й годині відправлявся на гру до Мінська. У літаку був увесь склад – 37 осіб. Весь склад», – зазначив Мальков.

Загинули у катастрофі 43 особи. Тіла 35 вже опізнані.
Команда «Локомотив» на груповому фото 21 серпня 2011 р.



Двох людей, які вижили, доправили до ярославської лікарні імені Соловйова.

Одна з версій катастрофи літака в Росії – відмова техніки

Міждержавний авіаційний комітет СНД сформував спеціальну комісію для розслідування катастрофи літака.

На даний момент одна з основних версій катастрофи – відмова техніки: літак не зміг набрати безпечну висоту і зіткнувся з антеною радіомаяка, розташованого за злітно-посадковою смугою, повідомило російське державне авіаагентство «Росавіація».

Оприлюднені імена легіонерів «Локомотиву»

Окрім російських гравців, у ярославській хокейній команді «Локомотив», яка цілим складом летіла на гру до Мінська в Білорусі з місцевим «Динамо», було 11 іноземних легіонерів.

Серед них – громадяни Білорусі (Руслан Салей, Сергій Остапчук), Латвії (Карліс Скрастиньш), Словаччини (Павол Демітра), Чехії (Йозеф Вашічек, Ян Марек, Карел Рахунек), Німеччини і Швеції (Стефан Лів).

Серед тренерів команди – громадяни Канади (Бред МакКрімон) і Фінляндії (Йорма Валтонен).

Команда «Локомотив» (Ярославль) була заснована в 1959 році. Чемпіон Росії 1997, 2002 і 2003 років. Срібний призер 2008 і 2009 років. Бронзовий призер 1998, 1999, 2005 і 2011 років.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG