Доступність посилання

ТОП новини

На білоруського опозиціонера Некляєва наклали нові заборони


Володимир Некляєв біля мінського суду. 9 вересня, 2011 року
Суд Ленінського району Мінська заборонив колишньому кандидатові на президента Білорусі, лідеру кампанії «Говори правду» Володимиру Некляєву виїжджати за межі країни і брати участь у масових заходах. Рішення ухвалили у зв’язку з недавньою участю політика у конференції ОБСЄ в Литві.

20 травня суд Фрунзенського району Мінська визнав Володимира Некляєва винним за статтею Кримінального кодексу «організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок», засудивши політика до 2 років позбавлення волі з відстрочкою вироку на 2 роки. Однак, розглянувши подання міліції, суд постановив накласти на Некляева додаткові обмеження. Зокрема, він повинен регулярно відмічатися в міліції, повертатися додому не пізніше 22.00 і інформувати співробітників правоохоронних органів про всі свої пересування.

Крім того, суд заборонив Володимиру Некляєву бути організатором або учасником походів, демонстрацій, пікетів чи інших масових заходів. Йому заборонено виїжджати за межі Мінська без письмового дозволу і покидати межі Білорусії до закінчення терміну покарання.

У рішенні уточнюється, що постанова суду є остаточною і оскарженню в касаційному порядку не підлягає. Разом з тим, суд відхилив пропозицію міліції заборонити опозиціонеру відвідувати ресторани і кафе, де продається алкоголь.

Сам Володимир Некляев, хоч і прибув на процес, заходити в будівлю суду відмовився. За його словами, «влада Білорусі й без того обмежила учасників опозиційної акції в день президентських виборів 19 грудня 2010 року в усьому, в чому тільки можна, однак і цього їм здалося замало».
XS
SM
MD
LG