Доступність посилання

ТОП новини

Українців значно побільшало у соцмережах


Київ – Українці дедалі активніше користуються соціальними мережами. У них нараховується більше шести мільйонів зареєстрованих користувачів. Згідно з останніми дослідженнями, кожен користувач у середньому щодня витрачає майже годину на соціальні мережі. Дослідники зазначають, що українці не лише спілкуються, а й дедалі більше працюють і займаються бізнесом у соціальних мережах.

У соціальних мережах українські користувачі здебільшого просто спілкуються. Проте з’являється все більше людей, які там працюють або створюють власний бізнес. Так, наприклад, 22-річний Олексій Шумиленко створив власний магазин у мережі «Вконтакте».

«Виникла ідея зареєструватися, вивчити механізми руху товару по міжнародних каналах і замовляти напряму із закордоних сайтів, почав все більше замовляти електронні гаджети. Через деякий час почали замовляти друзі, які бачили в мене незвичайні речі. Коли стало більше 10-20 замовників на місяць, вирішив створити свій магазин», – розповідає Олексій Шумиленко.

Дослідники зазначають: уже більше 6 мільйонів громадян в Україні користуються соцмережами. Останні дослідження показали, що найбільше українці користуються «Вконтакте», на другому місці – «Одноклассники», а на третьому – «Facebook». До того ж, кожна із мереж має свою специфіку та аудиторію, зазначає генеральний директор дослідницької компанії UMG-International Артур Герасимов.

«Однокласники» менш популярні серед молоді віком 16-24 роки, ніж «Вконтакте», рівні з «Вконтакте» серед аудиторії середнього віку, 25-34 років, та найпопулярніші серед людей від 35 років. У Facebook швидкі темпи росту, там активна найбільш прогресивна молодь», – зазначає Артур Герасимов.

Українські користувачі приділяють соціальним мережам годину щодня

Дослідники з’ясували, що в середньому пересічний український користувач соціальних мереж щодня приділяє їм близько години. Найбільше мережами користується молодь віком від 16 до 24 років – 95 хвилин кожного дня, з віком така активність зменшується. Однак навіть дорослі користувачі, яким близько 55 років, вже перебувають у мережах півгодини щодня, запевняє Артур Герасимов. Дослідник запевняє, що роблять вони це, як правило, на роботі.

«Роботодавці втрачають ефективність роботи співробітників через соціальні мережі. Однак лише третина обмежує використання соціальних мереж на роботі, 65% дозволяють використовувати їх», – зазначає Артур Герасимов.

Дослідники запевняють, що аудиторія соціальних мереж буде дедалі збільшуватися. За прогнозами аналітиків агентства SIM, у 2011 році аудиторія соціальних мереж зросте на 85% і становитиме 11,5 мільйона.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG