Доступність посилання

ТОП новини

Крим представляється в Ризі: не тільки пляжі, а й курорти


Рига – Влада Криму намагається зробити все можливе, щоб порушити стереотип про півострів як місце пляжного туризму і відновити статус цього українського регіону як одного з найкращих місць санаторно-курортного відпочинку. З огляду на це у Ризі 13–14 вересня відбулися Дні Криму. Члени кримської делегації не лише презентували в столиці Латвії можливості осіннього оздоровчого відпочинку на чорноморському узбережжі, але також підписали протоколи наміру про співпрацю між Ригою і Сімферополем та Юрмалою і Алуштою.

Латвійські туристи частіше за представників інших країн Євросоюзу відвідують Крим. За словами заступника голови Ради міністрів Криму, міністра курортів і туризму Георгія Псарьова, лише цього року кількість латвійців, які вибрали Кримський півострів для відпочинку, збільшилася на 36 відсотків.

Щоб розвивати цей інтерес у рамках проекту «Кримський оксамитовий сезон – сезон здоров’я», який стартує 15 вересня і продовжиться до 1 грудня, для жителів Латвії розроблено спеціальний пакет пропозицій. Зокрема, знижки на комплекс санаторно-курортних послуг у жовтні-листопаді цього року складатимуть майже 50 відсотків. Відпочиватимуть вони в модернізованих санаторіях Криму під наглядом найкращих фахівців.

«Також до цього проекту залучені авіаперевізники, які надають спеціальні ціни для туристичних операторів для сформування ними спеціального пакету», – зазначив Радіо Свобода Георгій Псарьов.

ЄС вкладає кошти у Крим, латвійські бізнесмени думають

На презентації в Ризі перший заступник міністра курортів та туризму Криму Олександр Лієв повідомив, що розвиток курортно-туристичної сфери обрано основним пріоритетом Стратегії розвитку півострова до 2020 року.

З метою залучення європейських туристів ведуться переговори з ЄС про відкриття у Криму європейської місії. Отримано перший грант Євросоюзу на розвиток курортів Криму в розмірі 16 мільйонів доларів.

Запроваджена програма модернізації санаторіїв за участю європейських експертів та фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

Ділові кола Латвії зацікавилися пропозицією кримської влади вкласти інвестиції у розвиток Криму, однак хотіли б мати більше інформації.

«Ми знаємо багато про інші регіони України, тому що ми туди інвестуємо кошти, але Крим у цьому аспекті поки що не проявлявся. Тому ми зацікавлені брати участь у Кримському економічному форумі, щоб більше дізнатися про ці проекти. Якщо їх підтримуватиме українська держава, то, безумовно, латвійський бізнес буде зацікавлений підключитися», – зазначив Радіо Свобода президент Латвійської конфедерації працедавців Віталій Гаврилов.

Буде й продовження Днів Криму в Ризі

У рамках Днів Криму в Ризі відбулися також тренінг для латвійських туристичних агенцій стосовно методики продажу кримського санаторно-курортного продукту, семінар для лікарів із питання санаторно-курортного лікування в осінній період у Криму, а також дегустація кримських вин та солодощів.

Дні Криму у Ризі матимуть продовження навесні наступного року. Планується також проведення Днів Риги у Криму.

Георгій Псарьов зазначив, що для популяризації Риги в Криму керівництво півострова готове надати можливість безкоштовної реклами столиці Латвії в місцевих ЗМІ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG