Доступність посилання

ТОП новини

На Придніпров’ї винесли вирок торговцям людьми


Члени злочинної групи, які протягом тривалого часу вербували громадянок України для роботи в борделях Москви, отримали від 5 до 10 років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в ГУМВС України в Дніпропетровській області.

За даними правоохоронців, упродовж трьох років у містечку Синельниковому діяла злочинна група, яка займалась переправленням молодих жінок, громадянок України віком до 30 років, до Російської Федерації, де ті потерпали від сексуальної експлуатації.

Учасників угруповання затримали «на гарячому»: під час відправки чергової партії жінок. За ґратами опинилися четверо активних членів угруповання віком від 29 до 37 років.

За Кримінальним Кодексом дії зловмисників кваліфікували за ч. 3 ст. 149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини». Два ватажки отримали 8 та 10 років ув’язнення, їхні помічниці – по 5 років.

В Україну вже повернули шістьох постраждалих жінок.

2011 року в регіоні за фактами торгівлі людьми порушили 30 кримінальних справ. Найчастіше потерпілими ставали жінки віком 17–30 років із соціально незабезпечених сімей.
XS
SM
MD
LG