Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь скасовує зимовий час


У Білорусі скасовується перехід на сезонний час, повідомило в п’ятницю державне агентство «БелТА» з посиланням на постанову уряду.

Таким чином, Білорусь відмовляється від свого поясного часу і залишиться на нині чинному літньому часі, який випереджає поясний на годину.

Як мовиться в повідомленні, причиною стало узгодження обліку часу з країнами-членами Митного союзу, Росією та Казахстаном. Казахстан не користується літнім часом, Росія ж із цієї осені так само, як і тепер Білорусь, не перейде на звичний поясний час і на постійно залишиться на літньому (тобто на поясному плюс дві години, бо в Росії ще діє радянський декретний час, за якого годинники вже переведені на годину вперед).

Перехід на літній час нині використовують, на всій своїй території або частково, близько 80 країн чи територій світу, зокрема, всі країни ЄС. В Україні перехід на літній час здійснюється, як і в країнах ЄС, останньої неділі березня, на зимовий – останньої неділі жовтня.

Використання літнього часу дає економію електроенергії в середніх широтах і не має економічного сенсу в місцевостях, розташованих ближче до екватора, та в приполярних регіонах.
XS
SM
MD
LG