Доступність посилання

ТОП новини

Київ і Ашгабат домовилися про газ, та нема як доставити – DT.UA


Україна і Туркменистан домовилися про постачання туркменського газу в Україну, пише в суботу видання «Дзеркало тижня. Україна» на своєму сайті DT.UA з посиланням на «джерела у владі». За цим повідомленням, домовленості між країнами досягнуті, залишилися «деталі».

До цих «деталей» належить і повна неможливість доставити нині туркменський газ до України.

Єдиний шлях, яким сьогодні туркменський газ може потрапити в Україну, – російська газотранспортна система; Росія ж не бажає пропускати газ в Україну своєю територією, пише видання.

І все ж нинішня українська влада сподівається, що українсько-туркменське газове співробітництво буде відновлено. Адже існує ще проект Транскаспійського газопроводу, який активно лобіюють Європейський Союз і Сполучені Штати. В разі його реалізації Україна змогла б одержувати туркменський газ.

Але ця реалізація можлива тільки через 4–5 років, та й то за сприятливих обставин, пише газета. Зокрема, проект складається з багатьох етапів, кожен із яких є критичним. Крім того, перекрити шлях газові новим маршрутом може також Азербайджан, який є конкурентом Туркменистану в постачанні газу до Європи.
XS
SM
MD
LG