Доступність посилання

ТОП новини

Посол США пов’язує афганських повстанців із урядом Пакистану


Посол Сполучених Штатів Америки Камерон Мантер заявив у суботу, що існують свідчення про зв’язок афгансько-пакистанської повстанської мережі «Хаккані» з урядом Пакистану.

Виступаючи на «Радіо Пакистан», посол також звинуватив це угруповання в нападах у вівторок на посольство США в столиці Афганістану Кабулі.

За його словами, згадані ним зв’язки повстанців і пакистанського уряду мусять припинитися.

Офіційний Ісламабад іще не коментував цієї заяви.

Раніше в суботу військовий чільник мережі «Хаккані» Сіраджуддін Хаккані заявив в інтерв’ю агентству «Ройтерз», що його організація візьме участь у пропонованих мирних переговорах в Афганістані з урядом цієї країни і зі США тільки в тому разі, якщо на ці переговори також піде ісламістський рух «Талібан».

Він також заявив у тому інтерв’ю, що його мережа вже не переховується на території Пакистану, бо в Афганістані почувається безпечніше.

Угруповання «Хаккані», яке вважають пов’язаним із «Талібаном» і з терористичною мережею «Аль-Каїда», як вважають, базується чи принаймні донедавна базувалося на пакистанському боці афгансько-пакистанського прикордоння, де по обидва боки кордону живе народ пуштунів, а діє переважно на південному сході Афганістану. Його також вважають відповідальним за низку нападів у Кабулі та інших регіонах Афганістану чи причетним до них. США вже давно припускали зв’язок цього угруповання і пакистанських військових.
XS
SM
MD
LG