Доступність посилання

ТОП новини

Обама: заможні американці повинні платити більше податків


Барак Обама
У понеділок президент США Барак Обама оприлюднив план скорочення бюджетного дефіциту, що передбачає підвищення податкових надходжень на півтора трильйона доларів, у тому числі – нову мінімальну ставку оподаткування для осіб з доходом понад 1 мільйон доларів.

ЗМІ охрестили цей захід «правилом Баффета» – один з найбагатших людей Америки Воррен Баффет вказав, що він і його колеги з клубу власників надвисоких статків платять податки як люди із середніми доходами. Зокрема, ставка податку, яким обкладається прибуток від інвестицій, є нижчою від ставки, за якою оподатковується заробітна плата його секретарки, сказав Баффет.

Законодавці-республіканці вже розкритикували основні компоненти президентського плану. Вони заперечують проти будь-якого підвищення податків, особливо в період економічного спаду.

Пол Раян, голова бюджетного комітету контрольованої республіканцями Палати представників, тим не менше, оцінив готовність Обами забезпечити економію коштів за рахунок скорочення витрат на програму Medicare та інші так звані програми соціального захисту. Разом з тим він зазначив, що досі ідеї та задуми президента не втілилися в конкретні заходи для скорочення витрат і забезпечення спроможності та прийнятності цих програм з точки зору бюджету.
XS
SM
MD
LG