Доступність посилання

ТОП новини

Соціальний діалог з афганським акцентом


Зазвичай народні обранці проходять повз людей, що протестують під Верховною Радою, не надто звертаючи на них увагу. Утім, варто було ветеранам-афганцям, які протестували проти скасування пільг, зламати огорожу довкола парламенту та вибити кілька ажурних скелець, як до їхніх вимог одразу дослухалися.

До афганців одразу вибігла делегація на чолі з головним парламентським регіоналом Олександром Єфремовим. І попри те, що той прочув на свою адресу та на адресу своїх колег-парламентарів багато ненормативної лексики, влада вирішила спілкуватися з афганцями далі. Тепер вести з ними переговори буде цілий віце-прем’єр Сергій Тігіпко.

Віктор Янукович з високих трибун закликає чиновників до соціального діалогу, до того аби вони, плануючи та впроваджуючи реформи, враховували думки співгромадян.
Влада робила вигляд, що цікавиться думкою громадян, навіть не намагаючись при цьому виглядати переконливо. Та відтепер завдяки тим, хто колись воював за геополітичні інтереси СРСР в Афганістані, соціальний діалог щодо реформ у соціальній галузі розпочався.

Тим часом, Київська міськдержадміністрація хутко розробила новий порядок проведення масових заходів, який значно обмежує право проводити громадські заходи біля держустанов. Очевидно, чиновники воліють спілкуватися з народом без неприємних для себе ексцесів. Але тим, хто справді прагне до діалогу з владою, варто вести розмову «з афганським акцентом». Інакше вас можуть просто не почути.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG