Доступність посилання

ТОП новини

На українському ТБ засилля російських «зірок» (огляд преси)


Київ – Україна виходить на фінішну пряму в земельному питанні. Ухваливши Закон «Про земельний кадастр», депутати пообіцяли до кінця 2011 року додати в ланцюг земельної реформи останню ланку – закон «Про ринок земель». Однак, як зауважує газета «День», до земельного законопроекту ще чимало запитань. Скажімо, чи багато пересічних українців та простих фермерів можуть похвалитися мільйонними статками, щоб легально купити землю, вартість якої становитиме 500 – 800 доларів за гектар? Більше про неузгодженості земельної реформи експерти «Дня» розмірковують у статті «Передчуваючи великі торги».

Генпрокуратура повернула єдиний в Україні інсуліновий завод у власність держави. Йдеться про завод «Індар», який зараз випускає понад 60 відсотків інсуліну, що виготовляють в Україні. «Підприємство хоч і повернули, але, очевидно, тимчасово», – стверджує в газеті «Україна молода» народний депутат Ксенія Ляпіна. Вона вважає, що це просто черговий перерозподіл власності олігархів, який має до держави дуже незначний стосунок.

На українському телебаченні суцільне засилля російських знаменитостей, які загребли собі майже два десятки вітчизняних проектів. Газета «Сегодня» дізнавалася, чому українські телеканали наймають немісцевих, і чим українське телебачення приваблює росіян. Більшість знаменитостей із Росії не приховують, що їдуть в Україну за піаром і високими гонорарами. За інформацією видання, в середньому вони отримують тут близько 15 тисяч доларів за місяць, що на третину перевищує найвищі гонорари українських телезірок.

Українське законодавство у сфері захисту інтересів родини – одне з найкращих у Європі. Однак, як зауважує газета «Голос України», це не зменшує проблем, пов'язаних із поширенням у країні сирітства. Серед причин, на думку експертів видання, те, що українцю вигідніше бути «нещасним», щоб отримувати від держави додаткові пільги. І в цьому винна держава, яка не створила умов для повноцінного існування родини, зазначає видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG