Доступність посилання

ТОП новини

Янукович готує Кремлеві пропозицію, від якої той не зможе відмовитися? (Огляд преси)


Київ – У суботу Віктор Янукович вкотре спробує подолати міфічну висоту під назвою «дешевий російський газ». Як стверджує газета «Україна молода», Віктор Янукович збирається до Москви, де, як він сподівається, зробить Кремлю пропозицію, від якої той не зможе відмовитися: запропонує таки віддати у спільне управління вітчизняну ГТС. Але не всю, не тільки йому і не просто так. Ідея Банкової – запропонувати РФ та Євросоюзу створити тристоронній консорціум, у якому Україна залишає за собою найбільшу частку – 34%, а решта, 66%, у рівних частинах відходить східному та західному партнерам. За це Київ попросить знизити ціну на газ. Утiм, як попереджає «Україна молода», ідея консорціуму несе нові загрози для держави. Про них ідеться у статті «На Захід – до Москви!».

А тим часом, як інформують «Економічні відомості», Брюссель хоче убезпечити себе від можливих перебоїв у поставках російського газу через загострення відносин між Москвою та Києвом. Ця тема, як інформує видання, стане головною під час переговорів із українською владою єврокомісара з енергетики Гюнтера Оттінгера. Докладніше про це можна ознайомитись у матеріалі «Європа рятує трубу».

Засудження до тюремного ув’язнення Юлії Тимошенко матиме для України тривожні наслідки, попереджає в газеті «День» соціолог Євген Головаха. Якщо до такого вироку ціна влади – це втрата економічних вигод і важелів впливу, то після нього ціна різко підвищиться і важко буде цю владу змінити. Бо коли високопосадовці знатимуть, що можуть потратити до в’язниці, вони щодуху триматимуться за крісла. Відтак, Україні загрожуватиме автократія, переконаний соціолог.

Газета «Вечірні вісті» з недовірою ставиться до намірів чинної влади реформувати роботу Бюро технічної інвентаризації, яке видає довідки, необхідні для операцій із нерухомістю і навколо якого нині обертаються мільйони гривень. Видання припускає, що незабаром можуть з’явитися приватні компанії з функціями, аналогічними БТІ. Заголовок публікації – «Удар по основній стіні».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG