Доступність посилання

ТОП новини

Романа Ландіка доставили в Україну. Чого очікують луганчани?


Депутат Луганської міської ради Роман Ландік
Депутат Луганської міської ради Роман Ландік

Київ – Депутата Луганської міської ради Романа Ландіка доставили в Україну. Про це в четвер повідомила прес-служба Генеральної прокуратури. У повідомленні йдеться, що депутата, якого обвинувачують у побитті дівчини, екстрадували з Росії в Україну 21 вересня. Однак, луганські правоохоронці кажуть, що Роман Ландік до них ще не доїхав.

Депутат Луганської міськради Роман Ландік, син нардепа з Партії регіонів Володимира Ландіка, «прославився» на всю Україну тим, що в липні цього року в одному з луганських ресторанів побив дівчину. Відео з побиттям потрапило в інтернет.

Згодом Романа Ландіка затримали у Краснодарському краї Російської Федерації. В Україні за хуліганство проти нього порушили карну справу. І ось зараз Романа Ландіка повернули до України. Втім, поки що у Луганську депутата немає.

«Як доставлять – скажу. Поки немає інформації про те, що його привезли в луганський слідчий ізолятор», – сказала в четвер керівник прес-служби обласного управління МВС Тетяна Погукай.

Схожу інформацію надали і в обласній прокуратурі. Там лише нагадали – на Луганщину втікача везуть з Росії через Харківську область.



Чи буде суд?

Якщо раніше адвокат потерпілої сторони Ігор Зазимкін заявляв, що суд відбудеться в будь-якому разі, то зараз адвокат вже сумнівається в цьому.

«Якщо документи передадуть до суду, ми заявимо позовні вимоги. При інших обставинах можливо не будемо заявляти», – сказав Зазимкін.

Також адвокат побитої дівчини Марії Коршунової повідомив Радіо Свобода, що не виключає проведення перемовин із батьком Романа – Володимиром Ландіком. В будь-якому разі, зазначає Ігор Зазимкін, можливі різні варіанти розвитку цієї справи.

«Існує ще поняття «амністія». Може, це буде формальний суд. Він скаже: я визнаю свою вину і хочу скористатися амністією. Так теж може бути», – зазначив адвокат.

Сам Роман Ландік раніше спростовув, що бив дівчину.

Тим часом пересічні луганці сумніваються, що резонансна справа навіть дійде до суду.

– Це просто показуха. Якщо справа і дійде до суду, максимум, що йому світить – умовний строк.

– Можливо, спочатку він буде відсиджуватися, зображаючи порядного сім’янина. До суду справа не дійде, відкупиться. Тато допоможе.

– Весь галас, який був необхідний для цієї справи вже пройшов, тому думаю, що Роман відбудеться штрафом.

– Його тато, Ландік старший, уже про все домовився з нашою доблесною міліцією. Дівчині дадуть велику купу грошей, і вона забере заяву. Ландік буде розгулювати на свободі.

– Дуже хочеться вірити, що людина отримає по-заслугам, як і звичайний смертний в такій ситуації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG