Доступність посилання

ТОП новини

Юлію Тимошенко випустять, бо влада втрачає репутацію (огляд преси)


Київ – Юлію Тимошенко випустять, і вона візьме участь у виборах. Адже ціна ідеї з обмеженням її можливостей для участі у виборчій кампанії виявилась не співмірною зі втратою репутації, якої зазнала влада. Про це читачів газети «Україна молода» переконує політолог Вадим Карасьов. Він вважає, що якби в Україні була незалежна юстиція, тоді можна було б сподіватися, що прокуратура якісно підготує справу, а суд винесе справедливе рішення. І тоді суспільство попрощалося б із тими політиками, які плутають свої особисті інтереси з державними.

Незалежно від тональності завтрашніх переговорів у Москві та їхніх результатів, для України та Росії стратегічно мало що зміниться, переконаний експерт газети «День». Відтак, на держави чекають непрості часи обстоювання відносин на нових принципах, а зміни можливі лише після президентських виборів у Москві. Однак, у цій ситуації є два великі плюси, зазначає експерт. Влада змушена буде займатися зниженням споживання енергоносіїв; виникнуть умови для консолідації влади, опозиції й більшості населення довкола стратегічних інтересів України. Стаття називається «Стан «невагомості», або Що обере влада: демократичний договір зі своїм народом чи газовий пакт із Путіним?».

Рекордний урожай, який прогнозують Україні цього року, міг би бути ще більшим, якби аграрії використовували у виробництві сучасні технології, стверджує тижневик «Влада грошей». Але, як констатує видання, поки що модернізацію можуть собі дозволити лише великі господарства, тоді як для середніх і дрібних фермерів вона, як раніше, є недосяжною. У підсумку український АПК все ще лишається найзатратнішим у Європі.

В Україні намічається тенденція переїзду молоді з великих мегаполісів до сіл. Як інформує, посилаючись на дослідження соціологів, газета «Голос України», за останні 10 років сільськими жителями стали близько 6 відсотків колишніх городян. За цей саме період із сільської місцевості до міста перебралися лише 2,6 відсотка людей. На думку експертів видання, до переїзду городян спонукають погіршення екології в місті, низькоякісна вода, іноді просто небезпечні для здоров'я продукти харчування, які пропонують супермаркети, енергетична криза і розвал у міському комунальному господарстві.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG