Доступність посилання

ТОП новини

Тиждень жіночої моди в Мілані


Показ колекцій жіночого вбрання у Мілані, 23 вересня 2011 року
Показ колекцій жіночого вбрання у Мілані, 23 вересня 2011 року

Рим – Після тижнів моди в Нью-Йорку, Лондоні та Мадриді нарешті дійшла черга і до Мілана. Із 21 по 27 вересня в столиці італійського стилю і дизайну проходить показ колекцій жіночого вбрання на сезон весна-літо 2012 року. В рамках тижня заплановані 74 дефіле. Для організаторів та модної публіки приємна новина: на міланський подіум повернулися чотири найвідоміші марки одягу Genny, Normaluisa, Simonetta Ravizza й Trussardi.

Насичений графік показів і презентацій миттєво, як у слайд-шоу, змінює одну колекцію іншою. І в кожній із них головна героїня, звичайно, вона – модерна й елегантна, часом агресивна, але переважно ніжна і тендітна жінка.

Романтичні і захоплюючі образи в легких кольорах з іронічною посмішкою – це жінки-метелики, представлені від бренду Blugirl.

«Я хотіла акцентувати увагу на кольорі, на свободі і легкості метеликів, щоб відволіктися від нинішнього невеселого періоду нашого життя. Суспільство тепер не таке щасливе, як би нам хотілося. Я прагнула надихнути радість і позитив саме жінкам, котрі за будь-якихз обставин виявляються дуже сміливими», – розповідає про свої моделі дизайнер Анна Молінарі, відома в Україні своєю маркою Blumarine.

Кольорові колекції

Легкість проявляється у найменших деталях. Квіти, багато квітів на довгому шифоні, висока лінія талії, підкреслена тонким паском, і маленька сумочка у квітах, саме в тон до сукні. Справжня польова царівна від Молінарі!

У дефіле марки Krizia домінувала геометрія й асиметрія в плісеровці. Обов’язковий колір – «зелений смарагд». В цій колекції все продумано для жінки ділової та активної, яка одягається швидко і зручно. Штани галіфе, закріплені широким паском, з короткою майкою, яку прикриває легка сорочка-накидка. Пристрасний і сексуальний образ від Krizia представили моделі з оголеними плечима і ногами, взуті у масивні туфлі на чорних платформах.

А королева італійської моди Міуча Прада заявила, що їй набридли розмови про сексуальність і суворість сучасної жінки. Тож модельєр кинула виклик агресивності і подарувала колекцію під гаслом «Ніжність», яка повертає нас до 50-х років минулого століття.

Сукні й спідниці прямого покрою або широкі у формі трапеції з дрібною складкою. Вироби з шовку багатої кольорової гами від світло-жовтого й бежевого до бірюзового і блакитного, також і рожевого, щоб створити атмосферу ретро.

Веселіші відтінки шифону і шовку для жінки, яка одягається з шиком, запропонували відомі стилісти Доменіко Дольче і Стефано Ґаббана. Це став останній показ їхнього молодіжного бренду D&G, підтвердив креативний дует. Надалі ця марка буде випускати одяг під брендом Dolce&Gabbana.

Не лише краса

Мода – це не тільки краса і мрії про прекрасне, нагадує головний редактор італійського видання Vogue Франка Соццані.

«Слід пам’ятати, що в сфері моди працюють тисячі людей. Мода – це друга стаття прибутків італійського бюджету. Йдеться не лише про гарні сукні, гарні моделі і гламур. Мода – це обов’язок і відповідальність», – зауважує пані Соццані.

Національна палата моди Італії в рамках стильної імпрези підбиває підсумки й робить фінансові прогнози. Від початку року очікування прибутків у галузі моди зменшилися удвічі з 8 до 4 відсотків. А останні урядові заходи суворої економії викликають ще більше побоювань щодо споживання товарів легкої промисловості.

Втім, фахівці модної сфери залишаються оптимістами, адже тиждень жіночої моди в Мілані – завжди популярний ярмарок-видовище для фірм-покупців, фотографів та журналістів.

Карусель світової моди на Мілані не зупиняється. Завсідники фешн-подій вже забронювали місця на тиждень моди в Парижі, що починається 28 вересня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG