Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок: ВО «Свобода» має намір боротися за посаду спікера


Лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок висловив упевненість у проходженні його політичної партії до Верховної Ради сьомого скликання

«Завдання, яке ми будемо ставити (на майбутніх парламентських виборах – ред.) – це перемога, створення першої націоналістичної фракції в історії української держави у Верховній Раді. Ми декларуватимемо нашу амбіцію на посаду Голови Верховної Ради і будемо боротися за неї», – сказав Тягнибок на брифінгу в суботу в Києві в рамках урочистих зборів, присвячених 20-річчю створення партії.

Він не виключає, що в законі про вибори прохідний бар’єр у парламент може бути передбачено на рівні не 5 відсотків, а, наприклад, 4 відсотки. «Але навіть якщо це буде 5 відсотків, то «Свобода» сьогодні в змозі подолати цей бар’єр», – наголосив він. При цьому лідер «Свободи» зазначив, що партія буде націлюватися на отримання 8-10 відсотків голосів виборців, оскільки «третину або навіть половину все одно вкрадуть».

За словами лідера партії, «Свобода» готова до діалогу з іншими політичними силами про можливе об’єднання чи координацію дій у разі необхідності, але при цьому він зазначив що в цьому питанні велику роль відіграватиме проблема розробки стратегії спільних дій у майбутньому парламенті, проблема спільної ідеології і питання внутрішньої люстрації в партіях, що за його словами дасть гарантію відсутності в їхніх лавах потенційних перебіжчиків.

Олег Тягнибок також наголосив, що в його політичній силі «немає і не буде» так званих «тушок» (депутатів, які переходять з однієї фракції в іншу).
XS
SM
MD
LG