Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко непокоїться про можливу «здачу» ГТС


Колишня прем’єр-міністр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила сьогодні, що чинна українська влада по суті почала, за її словами, «здачу» головного стратегічного об’єкту України, газотранспортної системи, під прикриттям «газової справи» над нею.

Виступаючи перед журналістами в перерві судового засідання в цій справі, Тимошенко нагадала, що за її ініціативою Верховна Рада ухвалила закон, який забороняє приватизацію ГТС, передачу її в концесію та інші подібні дії. А проте, заявила колишня прем’єр, по суті вже почалося привласнення цієї ГТС.

Вона також висловила власне переконання, що «після того, як усі маніпуляції будуть зроблені, частина цієї власності опиниться у родин, які зараз очолюють державу», як передає її слова сайт партії «Батьківщина».

Водночас Тимошенко попередила, що в разі подібних змін після відходу нинішньої влади і газотранспортна система, і всі інші подібні стратегічні об’єкти «будуть поновлені у власності держави». Тому, за її словами, можливі учасники «авантюри навколо головної власності держави» (ГТС) мали б «добре про це подумати», бо то будуть для них «викинуті на вітер гроші».

Крім того, колишня прем’єр повторила, що альтернативи європейському шляху в України немає, і нагадала, що просить країни ЄС не ставити підписання угоди про асоціацію в залежність від її власної подальшої долі.

Тимошенко також заявила, що на парламентських виборах 2012 року «єдино правильним рішенням» було б об’єднання всіх демократичних сил і їхня участь у виборах єдиною командою, а ще краще й із єдиним виборчим списком.
XS
SM
MD
LG