Доступність посилання

ТОП новини

Янукович потрапив у «Сімпсони»? (Огляд преси)


Київ – Партія регіонів підминає під себе слабші політичні сили, прагнучи створити мегапартію на кшталт «Єдиної Росії», стверджує газета «День». Чи наслідуватиме опозиція приклад влади? Чи зможуть демократи поступитися особистими амбіціями і створити свою опозиційну партію? Експерти «Дня» в цьому сумніваються. Дехто з них переконує, що в Україні успішними були лише ті проекти, які працювали на одного лідера. А коли їх декілька – рейтинги сиплються, соратники гризуться, а люди відвертаються. Стаття називається «Чи дозріла опозиція до Національного Проекту?».

Згідно з законом про амністію, перші ешелони колишніх ув’язнених вже почали покидати тюремні стіни. Таких в Україні буде близько 15 тисяч. Зокрема, з одеськими колоніями розпрощаються 132 ув’язнених. Кореспонденти газети «Сегодня» побували по інший бік колючого дроту, щоб дізнатись, як колишні правопорушники планують розпорядитися раптовою свободою. Про те, чому деякі з них відмовляються від амністії , розповідається в матеріалі «Пробачені країною».

Один із найвідоміших американських мультсеріалів висміяв українського лідера, стверджує газета «Україна молода». Його звуть Віктор. Він мафіозі. Живе в місті Київ, яке розташоване у країні з назвою на кшталт Юкрейн... Це епізод із першої серії нового, 23-го, сезону популярного американського мультсеріалу «Сімпсони». Прем'єра відбулася минулими вихідними на одному з американських телеканалів. Чи дійде ця серія до ефіру в Україні – невідомо. Автори мультфільму спеціально не акцентували на тому, якою ж є справжня назва країни, вочевидь, аби не мати юридичних проблем. Детальніше про мультиплікаційні паралелі йдеться в матеріалі «Янукович потрапив у «Сімпсони»?».

Щорічно Україна може видобувати не менше тонни власного золота, інформують «Ізвєстія» в Україні». Зарубіжні компанії готові взяти участь у розробці покладів Луганської та Закарпатської областей. Очікується, що проекти будуть запущені в найближчі місяці. Щоправда, отримати перше золото вдасться не раніше 2013 року. Більше про золоті перспективи України йдеться в публікації «Злитки країни».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG