Доступність посилання

ТОП новини

Англійські юристи оприлюднили документи для суду над Лукашенком


Лондонська юридична фірма McCue & Partners оприлюднила сьогодні на своєму сайті зібране нею досьє свідчень про злочини президента Білорусі Олександра Лукашенка, яке, на думку юристів, мало б стати підставою для його арешту і доказовою базою для його кримінального переслідування.

За повідомленням фірми, йдеться про докази таких міжнародно переслідуваних злочинів, як тортури чи викрадення людей, за які Лукашенка вповноважений судити суд будь-якої країни світу.

Як сказав Радіо Свобода один із партнерів фірми Матью Джурі, досьє з 68 сторінок, підготоване за зверненнями білоруських громадян, має на меті допомогти приватним особам, неурядовим організаціям чи урядовцям у країнах світу висунути звинувачення проти Олександра Лукашенка в своїй країні, якщо він прибуде до тієї країни.

Англійські юристи заявляють, що якщо Лукашенко опиниться на території Великої Британії, вони самі звернуться до суду по ордер на його арешт. Вони також повідомляють, що мають у цій справі вже багато партнерів у країнах по всьому світі, серед яких і провідні юридичні фірми, що готові звернутися до судів своїх країн, якщо Лукашенко прибуде до них.

Влада Лукашенка після масових протестів минулого грудня затримала сотні демонстрантів, включно з кандидатами на президента від опозиції. Багато з них, серед іншого, заявили, що зазнали тортур.
XS
SM
MD
LG