Доступність посилання

ТОП новини

США вирішують, чи вважати «Хаккані» терористичним об’єднанням


Уряд США вирішує, чи варто офіційно зараховувати мережу «Хаккані» до переліку терористичних організацій. Як заявила державний секретар Гілларі Клінтон, обговорення цього питання нині на завершальній стадії.

Саме членів «Хаккані» американський уряд вважає винними у нападі на посольство США у Кабулі 13 вересня.

Якщо «Хаккані» офіційно визнають терористичним об’єднанням, усі її активи у Сполучених Штатах заморозять, а громадянам США буде заборонено надавати будь-яку підтримку цій організації.

Нещодавно влада США звинуватила пакистанські спецслужби у контактах із мережею «Хаккані», діяльність якої пов’язують із талібами. Влада Пакистану ці звинувачення спростовує.

Співпрацю з пакистанською владою заперечили і в «Талібані». Згідно з оприлюдненою заявою цього ісламістського руху, він не має жодних баз на території Пакистану.

Угруповання «Хаккані», яке вважають пов’язаним із ісламістським рухом «Талібан» і з терористичною мережею «Аль-Каїда», як припускають, базується чи принаймні донедавна базувалося на пакистанському боці афгансько-пакистанського прикордоння, а діє переважно на південному сході Афганістану. Його також вважають відповідальним за низку нападів у Кабулі та інших регіонах Афганістану чи причетним до них.
XS
SM
MD
LG