Доступність посилання

ТОП новини

Слова підтримки гірші за удар букетом




Міністрові Дмитрові Табачнику не позаздриш. То глава президентської адміністрації пророчить йому відставку, то його букетом б’ють. І навіть, коли підлеглі намагаються висловити йому слова підтримки, то виходить настільки незграбно, що краще б вони промовчали. Маю на увазі студентів Миколаївського державного аграрного університету, які засудили «екстремізм і нецивілізованість» студентки Дарини Степаненко.

Сам Дмитро Табачник після букетного інциденту намагався віджартуватися. І це цілком нормальна реакція. Натомість організоване на периферії засудження «букетної екстремістки» вийшло просто «чарівним». Студенти виступають настільки казенно і нещиро, від їхніх промов віє таким «совком», що це виглядає радше як знущання.

Виявляється, познущатися з міністра можна, говорячи про «підтримку курсу на демократизацію і модернізацію, громадянський розуміння і діалог у суспільстві». Адже потворність системи, яка обурена замахом на міністра, зайвий раз стала очевидною.

Думаю, таке засудження лише підтверджує правильність того, що студентка заїхала міністрові по мармизі. Адже такий матеріал – це ще більший ляпас естетові Табачнику, ніж удар букетом. Бо тоді його вдарили квітами, а тепер…
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG