Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: угоду про вільну торгівлю з ЄС потрібно ще обговорювати


Президент Віктор Янукович заявив сьогодні, що Україна підписуватиме угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом тільки після низки додаткових обговорень.

«До того, як підписувати угоду про створення зони вільної торгівлі, нам, безумовно, ще треба пройти деякі внутрішні процедури: нам треба пройти громадське обговорення, нам треба зібрати представників асоціацій товаровиробників, нам треба провести парламентські слухання і так далі», – заявив Янукович на прес-конференції в Варшаві.

«Ми повинні це робити свідомо, враховуючи те, що в нас будуть деякі дуже чутливі групи товарів, за якими товаровиробники повинні відповідно підготуватися, щоб бути конкурентоспроможними на європейських і світових ринках. Це процес неминучий», – наголосив він після зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Янукович перебуває в Польщі для участі в саміті ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство», яка охоплює шість країн колишнього СРСР.

Раніше Україна наполягала на якнайшвидшому підписанні угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом і висловлювала сподівання, що це вдасться зробити до кінця року.

Водночас у суботу Янукович побував на переговорах у Росії, на яких, як вважають, російське керівництво значно посилило тиск на Україну, домагаючись її вступу в Митний союз, який є несумісним із зоною вільної торгівлі з ЄС, в обмін на можливі поступки в газових питаннях.
XS
SM
MD
LG