Доступність посилання

ТОП новини

У Бахрейні тривають суди над учасниками весняних протестів


Спеціальний трибунал у справах безпеки в Бахрейні засудив сьогодні 20 медиків до ув’язнення на терміни до 15 років за звинуваченнями в підбурюванні до скинення влади і розпалювання міжрелігійної ворожнечі, а одного з демонстрантів до страти за вбивство працівника поліції.

Лікарі і медсестри головної державної лікарні, які лікували поранених під час розгону протестів, були арештовані, коли поскаржилися на жорстокість, вжиту проти демонстрантів.

Учора спеціальний трибунал затвердив вироки довічного ув’язнення вісьмом опозиційним шиїтським активістам і ув’язнення на терміни до 15 років іще 13 опозиціонерам.

У Бахрейні, де більшість населення становлять шиїти, які скаржаться на утиски й дискримінацію, в лютому почалися масові протести опозиції, головно шиїтів, а вже в березні були жорстоко придушені. У королівстві, владна еліта якого належить до сунітської течії ісламу, був запроваджений воєнний стан і пройшли масові арешти активістів опозиції. Суди над ними в спеціально створеному напіввійськовому трибуналі в справах безпеки ще тривають. У сутичках демонстрантів і силовиків загинули понад 30 людей.
XS
SM
MD
LG