Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент: заявка Палестини легітимна, та потрібні переговори


Європейський парламент визнав легітимною заявку Палестинської національної адміністрації на визнання незалежності палестинської держави і прийняття її до членів ООН. Про це йдеться в ухваленій учора резолюції Європарламенту.

При цьому в ній наголошено, що створення палестинської держави можливе тільки шляхом переговорів із Ізраїлем. Євродепутати закликали знайти розв’язання проблеми упродовж року.

Відзначаючи право Ізраїлю на безпеку в рамках власних кордонів, документ Європарламенту визнає за палестинцями безсумнівне право на створення власної держави в кордонах 1967 року, зокрема, в тому, що стосується Єрусалима. Єрусалим повинен стати столицею обох держав; при цьому односторонні зміни цих кордонів неприйнятні, мовиться в резолюції.

Заявку на визнання незалежності Палестини як держави і прийняття її в ООН подав Генеральному секретареві ООН президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас 23 вересня. 28 вересня Рада безпеки ООН ухвалила передати заявку на розгляд спеціального комітету.
XS
SM
MD
LG