Доступність посилання

ТОП новини

Кінець неправді і СНІДу


Британська телемережа Sky розповіла про винахід, завдяки якому світ може бути приречений на тотальну перемогу правди. І що тоді станеться з нашим життям?

Група англійських учених сконструювала новий детектор, який може фіксувати найприхованіші від людського ока реакції обличчя. Нова комп’ютерна програма разом зі спеціальною знімальною камерою можуть піймати людину на брехні.

Система, зокрема, досліджує такі абсолютно звичайні прояви як кусання губ, зморщування носа, пересування язика і кліпання очима. А термально чутлива камера може вимірювати, зокрема, циркуляцію крові навколо очей. Усе разом, на думку вчених, дає можливість зафіксувати неправдиву поведінку людини.

Винахідники вважають: що цю систему в майбутньому широко використовуватимуть у правоохоронних органах або в прикордонних пунктах для виявлення злочинців та терористів. Не слід виключати, що політики також скористаються новим винаходом. Можна уявити, яку зброю проти влади отримає опозиція. І навпаки. З таким приладом уся політика змушена бути правдивою. Як у це повірити? Чи зможе людство, або, точніше, його не найліпша частина далі існувати без брехні? Чи готове воно, власне, до цього? Політики і злодії, найвірогідніше, віднайдуть якісь антизасоби, щоб урятувати брехню.

СНІД удасться нейтралізувати?

Американський телеканал Fox news повідомляє про те, що групі учених Сполучених Штатів, Австрії та Італії вдалося віднайти шлях нейтралізації однієї з найстрашніших хвороб сучасності – СНІДУ.

Згідно з дослідженням, виявилося, що у віруса СНІДу є дуже впливовий партнер, який підтримує його вбивчу активність. Це – холестерин. Вірус автоматично припиняє знешкодження імунної системи, якщо з його мембрани виводиться холестерин.

Головну справу, ймовірно, зроблено. Поширення захворювання можна зупинити. Тепер у завдання учених входить віднайти вакцину на базі цього ефекту, щоб повністю видалити дезактивований вірус із організму людини. Тоді медики отримають нарешті зброю, щоб долати хворобу, яка й досі забирає життя мільйонів людей у різних країнах світу. До речі, негативна роль холестерину в активності вірусу СНІДа може допомогти в дослідженні інших вбивчих вірусів, де медицина і досі є безсилою у віднайденні відповідних вакцин. Так холестерин набирає статус ледве не універсального ворога людства.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG