Доступність посилання

ТОП новини

Сильний Президент і безвідповідальні міністри


Ось уже рік як з допомогою Конституційного Суду Віктор Янукович в обхід волі народу змінив Конституцію, зробив парламент оркестром на замовлення й вибудував під собою вертикаль влади.

Він вгорі, а усі інші – під ним.

Забране у парламенту право формувати уряд фактично зробило саме Президента відповідальним за те, ХТО керує міністерствами, ЯК працюють профільні підрозділи вищого ешелону влади й НАСКІЛЬКИ їм вдається реалізовувати проголошений курс на «реформування й модернізацію України».

Тож не дивно, що фактично призначені Президентом міністри тільки у ньому й бачать останню інстанцію. Що для них парламент?! Навіщо витрачати дорогоцінний час на Годину запитань до уряду у Верховній Раді? Й хто такий спікер, щоб звертати увагу на його шантаж?

Та й Володимир Литвин, погрожуючи урядовцям не розглядати їхні законопроекти у першому читанні, якщо вони й надалі ігноруватимуть Верховну Раду, більше сподівався, не на те, що його «буря у стакані води» розхитає стабільну психіку міністрів, а на те, що почує САМ і скаже СВОЄ слово.

Віктор Янукович почув. І сказав, звертаючись до Микола Азарова: «Наводьте порядок і не опускайте голову. Як кажуть, у пісок не ховайте. Тому що без дисципліни у нас нічого не буде». Президент був настільки схвильованим, що відверто переповів свою важку розмову з прем’єр-міністром, мовляв, Азаров сказав, що «деякі члени Кабінету Міністрів втратили почуття відповідальності».

Що ж сталося з цим міністрами? Чому ці «свої», спеціально дібрані люди, так підводять свого очільника й лідера? Як можуть бути «безвідповідальними міністри» при сильному Президентові, який сам їх призначив?!
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG