Доступність посилання

ТОП новини

Чому селяни не вдоволені гарним урожаєм (огляд преси)


Київ – Реорганізація податкових органів загрожує підприємцям новими незручностями, стверджує «Ділова столиця». Створена замість Податкової адміністрації Податкова служба позбавлена права видавати нормативно-правові акти. Відтепер це преференція Мінфіну, який, як припускає видання, може скористатися своїм правом переписати існуючі розпорядження і накази фіскалів. Другою проблемою для роботи підприємців може стати злиття Податкової служби з митною. Конкретніше про загрози йдеться в матеріалі «Податкова адміністрація змінила обличчя».

Економіка України перебуває в скрутному становищі. За твердженням експертів газети «Факти», зараз країна значно більше купує товарів, аніж продає. Лише за січень-лютий нинішнього року Україна імпортувала товарів на 6,5 мільярдів доларів більше, аніж експортувала. При цьому попит на валюту на готівковому ринку перевищив пропозицію майже на 7 мільярдів. Якщо так триватиме й надалі, це призведе до знецінення гривні і зростання інфляції, попереджає видання. Про те, як Нацбанк намагається виправити ситуацію, «Факти» розповідають на шпальті «Подробиці».

Українці зберігають поза банківською системою майже $70 мільярдів, інформує, посилаюсь на інформацію з Нацбанку, газета «Україна молода». Якби половину цієї суми отримала банківська система, то це забезпечило б додатково 5-6% щорічного приросту ВВП. За твердженням експертів видання, люди тримають гроші вдома, бо більшість не знає, як правильно ними розпорядитися. Але головна причина зберігання грошей вдома – недовіра до банків.

Селяни невдоволені цьогорічним гарним врожаєм овочів, стверджує газета «Голос України». Головна причина – та, що урожай, зокрема картоплі й квасолі, доводиться продавати іноді нижче їх собівартості. Водночас, Кабмін планує розглянути пропозицію продовжити дію мита на зерно до 1 січня 2013 року та ввести мито на сою, рапс та олію. До чого це може призвести, видання розповідає в матеріалі «Бюджет по зернятку клює».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG