Доступність посилання

ТОП новини

Кінця світу у 2013 році не буде (огляд преси)


Київ – Чимало людей в Україні мають подвійне громадянство, попри те, що це суперечить законодавству, констатує газета «День». Нещодавня ситуація з депутатом Одеської облради Олександром Пресманом, який переконував журналістів, що наявність у нього двох паспортів не суперечить законодавству України, вкотре привернула увагу до проблеми. Яким чином правоохоронні органи мають реагувати на носіїв подвійного громадянства? Наскільки це загрожує національній безпеці країни? Про це експерти газети «День» розмірковують у статті «Між сильними і слабкими».

До вироку Юлії Тимошенко залишилось 5 днів. Вже у вівторок, 11 жовтня, суддя Родіон Кірєєв розкриє карти. Газета «Сегодня» пропонує кілька варіантів розвитку подій для екс-прем’єра і аналізує ймовірність того чи іншого вироку. А ще розповідає, як змінювалася Юлія Володимирівна упродовж судового процесу. Стаття називається «Все про справу Тимошенко».

Газета «Голос України» констатує, що закон (у царині права) – це нормативний акт, який має вищу юридичну силу. Але практика засвідчує, що для втілення в життя цієї «вищої сили» не завжди вистачає певних важелів. І йдеться навіть не про зловмисне невиконання закону, а про об'єктивні чинники. Скажімо, закон ухвалений, а для його впровадження не вистачає бюджетних коштів. Про те, де шукати винного, йдеться в статті «Концесія як логічне продовження державно-приватного партнерства».

«Газета по-українськи» знайомить із прогнозами американських науковців, які пророкують 2013 року кінець світу. Техногенна катастрофа може статися через пік сонячної активності. Це твердження спростовує заввідділом обсерваторії Київського університету Всеволод Лозицький. Він вважає, що це не відповідає науковим даним. Рентгенівські спалахи справді впливають на верхню атмосферу Землі. Але коли вони дійдуть до нас, будуть уже меншої потужності. Інформація про суперспалах, що спровокує вихід із ладу техніки, орбітних супутників, – нісенітниця, переконує науковець в «Газеті по-українськи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG