Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську має відбутися хресна хода з «іконою Януковича» та інших політиків


Сьогодні активісти Центру розвитку сучасних аудіо-візуальних мистецтв «Луганда-хаус» запланували акцію «Хресний хід недільного дня».

Вулицями Луганська мають пронести роботи луганського художника В’ячеслава Бондаренка «Ікона Св. Януковича», «Ікона Св. Азарова» та інших.

Як повідомив агентсву УНІАН сам Бондаренко, центр «Луганда-хауз» готує для ходи «ікони» й інших персонажів українського політикуму: зокрема, міністра освіти Дмитра Табачника, народного депутата України і акордеоніста Яна Табачника, народного депутата України Олега Ляшка.

«Хресний хід» має розпочатися опівдні біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де для всіх бажаючих буде проведений майстер-клас, а потім учасники акції пройдуть до обласної держадміністрації, а далі центральними вулицями Луганська.

За словами В’ячеслава Бондаренка, до акції спонукала реакція людей, що прочитали новину про «ікону Януковича» на українських сайтах. «90 відсотків сприйняли цю новину серйозно. Мене погрожували повісити в туалеті, розправитися по-іншому. Хоча як можна малювати ікону на коробці цукерок і використовувати при цьому декоративні камінчики для акваріума?» – зауважив Бондаренко.

Він також нагадав, що «Ікона св. Януковича» була презентована 1 жовтня на виставці візуального мистецтва «+/- 15».

Інсталяція, що викликала резонанс, виготовлена луганським художником В’ячеславом Бондаренком із цукеркової коробки і кольорових камінчиків.
XS
SM
MD
LG