Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії бачить у вироку Тимошенко «антиросійський підтекст»


Російське зовнішньополітичне відомство бачить очевидний антиросійський підтекст у «історії» з Юлією Тимошенко. Про це мовиться в офіційній заяві, оприлюдненій на веб-сторінці МЗС Росії у вівторок. «По суті справи Ю. В. Тимошенко судили за діючі та ніким не скасовані юридично зобов’язуючі угоди між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз Україна», – мовиться в документі.

«У Росії твердо налаштовані на розвиток і поглиблення всебічного партнерства з Україною, в тому числі на пошук взаємоприйнятних рішень в газовій сфері, як про це домовилися керівники двох держав» у вересні цього року – мовиться в заяві МЗС Росії і висловлюється сподівання, «що руху в цьому напрямку не завадять спроби в односторонньому порядку вивести ситуацію з узгодженого правового поля».

Російське зовнішньополітичне відомство наголошує, що «керівництво багатьох держав і світова громадськість сприймають весь цей судовий процес як ініційований виключно з політичних мотивів. Звинувачуючи Ю. В. Тимошенко у перевищенні влади при укладанні контракту на поставку російського газу в 2009 році, Печерський суд проігнорував переконливі свідоцтва того, що згадані газові домовленості були оформлені в строгій відповідності до законодавства Росії і України і застосовними нормами міжнародного права».

Печерський суд Києва у вівторок засудив колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко на 7 років позбавлення волі із забороною обіймати державні посади протягом ще трьох років «за зловживання службовим становищем» під час підписання газових угод з Росією в січні 2009 року.
XS
SM
MD
LG